Flevo Festival ook voor Doven

Flevo Festival ook voor DovenTijdens het festival zijn verschillende tolken Gebarentaal aanwezig. We hopen op steeds meer doven en slechthorenden op Flevo. Zij kunnen daar elkaar ontmoeten en ook laten weten aan wat voor programma's zij behoefte hebben. Flevo is namelijk veel meer dan een muziekfestival. We hebben goede ervaringen met dove jongeren op Flevo.


Dit jaar zal de 29ste editie van het Flevo Festival worden gehouden van 17 tot en met 20 augustus op Landgoed ‘Velder’ bij Boxtel (NB). Dit jongerenfestival, georganiseerd door Stichting The Crown, bestaat uit 4 dagen vol muziek in alle stijlen, theater, cabaret, lezingen, workshops, discussies, vieringen en outdoor-sport.

Het Flevo Festival heeft diverse podia, programmatenten, een dorpskerk en praatcafé. De bezoekers kamperen op de camping, eten bij de ‘Barones’, doen boodschappen bij de winkeltent en slenteren over de markt: het festival zorgt voor een echt vakantiegevoel. Outburst, een overweldigende openluchtdienst, sluit het festival af.

Wat biedt Flevo extra voor doven/slechthorenden?
Een eigen 'hoek' op de camping. Hier is 's avonds verlichting zodat gebaren mogelijk blijft. Het is leuk om op deze wijze andere jongeren met (verstand van) jouw handicap te leren kennen.
Gebarencafe. Twee keer per dag een kort moment om (meestal met behulp van een tolk) gezellig wat te drinken en te praten met elkaar, tolken aan te vragen voor programma-onderdelen die jou interesseren, ervaringen uit te wisselen en programmatips aan elkaar door te geven.
De mogelijkheid om vroeg op de hoogte te zijn van programmering zodat wij bijtijds tolken kunnen regelen.
Een hartversterkend gesprek te voeren met iemand van pastorale zorg die in gebarentaal spreekt en eventueel bidt.
Viering(en) in de Flevodorpskerk die afgestemd zijn op en vertaald worden voor doven/slechthorenden.

Flevo Festival… Ook voor TOLKEN
Bent u tolk gebarentaal en heeft u interesse in zo’n veelzijdig festival? Overweeg eens om medewerker te worden. Voor meer informatie bezoek de website en kijk onder de link medewerkers. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie over het Flevo Festival en het bestellen van tickets kunt u terecht op onze website: www.flevofestival.nl of mailen naar info@flevofestival.nl

Voor aanmelden als dove/slechthorende en alle verdere informatie over doven op Flevo kunt u mailen naar dovennaarflevo@flevofestival.nl


Meer nieuws
  •  Slagwerkles voor dove en slechthorende kinderen
  •  Ondertiteling verplicht
  •  Beeldtelefoon Curacao<>Zoetermeer
  •  Blootboek
  •  Themagroep NC PLD
  •  Geen treinen op de Zoetermeer-stadslijn
  •